Családfakutatás

Ősfa Családkutató Iroda

info@osfa.hu
+36 20 510 2171
:: Bemutatkozás
Dankó Beatrix, az Ősfa Családkutató Iroda vezetője

Dankó Beatrix családkutató vagyok. Az egyetemi tanulmányaim (1997-2002) alatt kezdtem el foglalkozni genealógiával, családfakutatással.

2005-ben indítottam el az Ősfa Családkutató Irodát és kezdtem el főállású kutatóként családtörténeti szolgáltatást nyújtani. Budapesten élek, ugyanakkor az elmúlt évtizedben a kutatásaim alkalmával már Magyarország számos levéltárát, könyvtárát és a családfakutatás szempontjából fontos további intézményeit felkerestem. Jelentős tapasztalattal rendelkezem a családfakutatás, a levéltári kutatómunka területén. Számomra a családfakutatás több mint munka. Úgy érzem, hogy sikerült egy olyan hivatást választanom, melyet teljes szívvel és lélekkel tudok csinálni. Hiszem, hogy munkatársaimmal egyfajta értéket teremtünk, amely hozzátesz az emberek életéhez.

Érdeklődésemet a múlt feltárása, a gyökereim, a családi szálak kibogozása iránt a nagyszüleimtől örökölt régi családi fényképek, családi levelezések keltették fel. A fellelt családi iratok, dokumentumok által betekintést nyerhetünk egy hajdani közösség életébe és egyben időutazást tehetünk dédszüleink, ükszüleink korába. A családfakutatás eredményeként megismerhetjük őseink lakóhelyét, népviseletüket, hagyományaikat, akár több száz évet ölelve át. A családunk története identitásunk egyik alapköve. Úgy vélem, hogy aki elégedetten szeretne élni, annak ismernie kell ősei, saját történetét. Őseink fontos kísérőink a jövő felé vezető úton. Keressük a kapcsolatot velük és minden elhatározásunkban támogatni fognak. Örülök, hogy segítségére lehetek élete egyik legfontosabb és legkülönlegesebb élményének megvalósulásában, a családfájának megismerésében.

Forduljon hozzám bizalommal:

info@osfa.hu

+36 20 510 2171

A Rábi-osfa